Openingstijden: Ma – vr 08.30 – 17.30 | Za 8.00 – 17.00 uur 

De nieuwe asperges zijn binnen

22 apr 2023 | Groente / fruit

Het aspergeseizoen is weer van start gegaan! Traditiegetrouw begint het seizoen op de tweede donderdag van april. Door het koude weer van de afgelopen weken zijn de eerste asperges nog niet geoogst, dus moeten we nog even wachten voor we kunnen genieten van deze smaakvolle groente.

Asperges staan bekend als een echte delicatesse en zijn ontzettend populair in Nederland. Met hun zachte smaak en unieke textuur zijn ze veelzijdig te gebruiken in verschillende gerechten. Van traditionele aspergesoep tot gegrilde asperges in een salade, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het aspergeseizoen duurt ongeveer acht weken, dus zorg ervoor dat je niet te lang wacht met het kopen van deze groente. Om de kwaliteit te behouden, is het belangrijk om de asperges na aankoop zo snel mogelijk te bereiden en te eten.

Bovendien worden asperges vaak gezien als gezonde groente. Ze bevatten weinig calorieën en hebben een hoog gehalte aan vitamines en mineralen. Asperges zijn bovendien ook nog eens zeer milieuvriendelijk, omdat ze groeien in Nederland en dus geen lange afstanden hoeven af te leggen.

Kortom, het aspergeseizoen is weer van start gegaan en we kunnen weer genieten van deze smaakvolle groente. Probeer dit jaar eens iets nieuws en ontdek de vele mogelijkheden met asperges in de keuken!