Openingstijden: Ma – vr 08.30 – 17.30 | Za 8.00 – 17.00 uur 

Vogels Voeren in de Wintertuin

2 feb 2024 | Tuincentrum, Tuintips

Het voeren van vogels tijdens de koude maanden is niet alleen gunstig voor hen, maar het brengt ook leven en vreugde in onze wintertuin. Bij de Reeuwijkse Plattelandswinkel hebben we een ruime voorraad vogelvoer, perfect afgestemd op de behoeften van verschillende vogelsoorten.

Waarom Vogels Voeren in de Winter?

De wintermaanden kunnen voor vogels een uitdagende tijd zijn om voedsel te vinden. Koud weer beperkt de beschikbaarheid van natuurlijke bronnen, zoals insecten en zaden. Door vogels te voeren, bieden we hen een betrouwbare bron van voedsel, wat vooral belangrijk is wanneer andere voedselbronnen schaars zijn.

Tips voor Effectief Vogelvoeren:

1. Diversiteit in Voer: Kies voor een mix van zaden, pitten, noten en vetbollen. Verschillende vogelsoorten hebben verschillende voedingsbehoeften, en een gevarieerd dieet trekt een breder scala aan vogels aan.

2. Voederplekken Beschermen: Plaats voederplekken op een beschutte plek, beschermd tegen katten, harde wind en regen. Dit biedt vogels een comfortabele eetomgeving.

3. Waterbron Toevoegen: Zorg voor vers water. In de winter kan het moeilijk zijn voor vogels om drinkbaar water te vinden. Een schaal met vers water is een welkome aanvulling. Gebruik als het vriest absoluut geen zout in het water.

4. Regelmatig Onderhoud: Houd voederplekken schoon en vul ze regelmatig bij. Dit zorgt voor een constante voedselvoorziening voor de vogels in je tuin.

Onze Vogelvriendelijke Voorraad:

Bij de Reeuwijkse Plattelandswinkel hebben we een uitgebreide selectie vogelvoer, waaronder zadenmixen, zonnebloempitten, pinda’s, en smakelijke vetbollen. Onze producten zijn zorgvuldig samengesteld om de gezondheid en vitaliteit van de vogels te ondersteunen. Ook de speciale mixen van de Vogelbescherming hebben wij op voorraad

Breng Leven in Je Tuin:

Het voeren van vogels in de wintertuin is niet alleen een daad van vriendelijkheid, maar het brengt ook leven en beweging in je directe omgeving. De vrolijke fluitconcerten en het drukke gefladder voegen een prachtige dimensie toe aan de winterse stilte.

Breng een bezoek aan de Reeuwijkse Plattelandswinkel en ontdek ons uitgebreide assortiment vogelvoer. Maak van je tuin een gastvrije plek voor vogels en geniet van het levendige schouwspel dat ze met zich meebrengen.