Openingstijden: Ma – vr 08.30 – 17.30 | Za 8.00 – 17.00 uur 

Handige Tuintips voor April

22 mrt 2024 | Tuincentrum, Tuintips

Nu april voor de deur staat, is het tijd om je tuin klaar te maken voor het bloeiende seizoen. De Reeuwijkse Plattelandswinkel deelt graag enkele handige tuintips om je te helpen je buitenruimte te verzorgen en te laten stralen in het voorjaarszonnetje.

1. Begin met Zaaien

April is de perfecte tijd om je moestuin te zaaien. Kies uit een scala aan groenten en kruiden zoals wortelen, radijsjes, sla en basilicum. Zorg voor een goede bodemvoorbereiding en houd de zaailingen vochtig voor een gezonde start. De Reeuwijkse Plattelandswinkel heeft allerlei zaden, kom snel langs!

2. Onkruidbestrijding

Houd onkruid onder controle door regelmatig te wieden. Verwijder ongewenste planten uit je tuinbedden en borders voordat ze de kans krijgen om zich te verspreiden en te overwoekeren. Hiermee houdt u onkruid beter onder controle. Mocht het niet baten, dan kunt u altijd even langs komen voor advies over natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

3. Plant Voorjaarsbloeiers

Breng kleur in je tuin met voorjaarsbloeiers zoals tulpen, narcissen en hyacinten. Plant deze bloembollen in bloempotten of in de volle grond voor een prachtige bloei gedurende het voorjaar, volop verkrijgbaar!

4. Bescherm Tegen Late Vorst

Houd het weerbericht in de gaten en bescherm kwetsbare planten tegen late vorst. Bedek ze ‘s nachts met een doek of een tuinfolie om schade te voorkomen.

5. Onderhoud van Gazon

Begin met het maaien van het gazon nu het gras begint te groeien. Stel de maaimachine in op de juiste hoogte en maai regelmatig om een gezond en verzorgd gazon te behouden. Begin met de bemesting van uw gazon. Er zijn verschillende soorten mest te verkrijgen, kom eens langs voor advies.

6. Tuinmeubilair en Accessoires

Maak je tuin klaar voor buitenactiviteiten door tuinmeubilair en accessoires schoon te maken en klaar te zetten. Maak indien nodig reparaties en zorg voor een gezellige en uitnodigende buitenruimte.

Met deze handige tuintips ben je goed voorbereid om van je tuin te genieten in het voorjaar. Breng een bezoek aan de Reeuwijkse Plattelandswinkel voor al je tuinbehoeften en laat je inspireren door ons uitgebreide assortiment.

Geniet van het tuinieren en het buitenleven in april!

Met vriendelijke groet,
Het Team van de Reeuwijkse Plattelandswinkel