Openingstijden: Ma – vr 08.30 – 17.30 | Za 8.00 – 17.00 uur 

Tips voor het Ophangen van Nestkastjes

23 jan 2024 | Tuincentrum, Tuintips

Nestkastjes in je tuin ophangen is een geweldige manier om vogels aan te moedigen en een veilige plek te bieden voor broeden en rust. Hier zijn enkele handige tips, en vergeet niet dat de Reeuwijkse Plattelandswinkel een ruime keuze aan nestkastjes heeft om uit te kiezen.

1. De Juiste Plaats:

Kies een beschutte plek, bij voorkeur met wat groen eromheen. Vermijd directe blootstelling aan felle zon en harde wind. Plaats het nestkastje op een hoogte van ongeveer 1,5 tot 3 meter boven de grond.

2. Windrichting:

Richt het invlieggat van het nestkastje naar het noordoosten. Dit helpt de nestkast te beschermen tegen koude wind en regen, terwijl het de zon in de ochtend verwelkomt.

3. Winterse Woningen:

Hang nestkastjes al in de winter op. Sommige vogels gebruiken ze als slaapplaats om te ontsnappen aan de koude nachten. Zorg ervoor dat de nestkastjes goed zijn schoongemaakt na het broedseizoen, zodat ze klaar zijn voor winterse gasten.

4. Veiligheid Eerst:

Zorg voor voldoende afstand tussen de nestkastjes om territoriale conflicten te voorkomen. Plaats ze ook op een veilige afstand van voederplekken om verstoring te minimaliseren. Tenslotte, geef katten geen kans om in de buurt van het nestkastje te komen!

5. Onderhoud:

Controleer en reinig de nestkastjes na het broedseizoen. Verwijder oude nesten om ziektes te voorkomen en maak het klaar voor een mogelijk nieuw nest in het volgende seizoen.

6. Diversiteit in Kastjes:

Verschillende vogelsoorten geven de voorkeur aan verschillende soorten nestkastjes. Ontdek de variëteit bij de Reeuwijkse Plattelandswinkel en kies kastjes die aantrekkelijk zijn voor de vogels in jouw omgeving.

Met deze tips maak je van je tuin een aantrekkelijke en gastvrije omgeving voor vogels. Bezoek de Reeuwijkse Plattelandswinkel voor een assortiment aan nestkastjes en ontdek welke geschikt zijn voor jouw tuin.