Openingstijden: Ma – vr 08.30 – 17.30 | Za 8.00 – 17.00 uur 

Tuintips voor de Maand Mei: Geniet van het Buitenleven!

16 mei 2024 | Tuincentrum, Tuintips

Nu de lente in volle gang is en de zon steeds vaker schijnt, is het tijd om volop van je tuin te genieten. Hier zijn enkele eenvoudige tuintips voor de maand mei om je te helpen het meeste uit je buitenruimte te halen:

Plant Zomerbloeiers:

Mei is een uitstekende tijd om zomerbloeiers of perkgoed zoals petunia’s, begonia’s en geraniums te planten. Kies kleurrijke bloemen die je tuin opfleuren en zorg voor een regelmatige watergift om ze gezond te houden.

Onderhoud van het Gazon:

Maai je gazon regelmatig om het gezond en mooi te houden. Verwijder ook onkruid en breng indien nodig een dunne laag gazonmeststof aan om de groei te stimuleren.

Bescherm Tegen Onkruid:

Blijf onkruid wieden om te voorkomen dat het zich verspreidt en je tuin overneemt. Doe dit bij voorkeur op een zonnige dag wanneer de grond wat droger is.

Controleer op Plagen:

Houd je planten in de gaten op tekenen van ongedierte zoals luizen of slakken. Grijp tijdig in om schade aan je gewassen te voorkomen.

Oogst Groenten en Kruiden:

Als je groenten en kruiden in de tuin hebt geplant, is mei vaak de tijd om ze te oogsten. Pluk rijpe groenten zoals radijsjes, sla en spinazie en geniet van verse smaken uit eigen tuin.

Creëer een Gezellige Zithoek:

Richt een gezellige zithoek in je tuin in met comfortabele tuinmeubelen en decoratieve accenten. Zo kun je optimaal genieten van de warme dagen en lange avonden buiten.

Met deze eenvoudige tuintips voor de maand mei kun je je tuin transformeren tot een prachtige en ontspannende buitenruimte. Vergeet niet te genieten van het buitenleven en de schoonheid van de natuur om je heen!

Veel plezier in je tuin deze maand!

Groeten,

Het Team van de Reeuwijkse Plattelandswinkel