Openingstijden: Ma – vr 08.30 – 17.30 | Za 8.00 – 17.00 uur 

Tuintips voor Februari: Klaar voor het Voorjaar

8 feb 2024 | Tuintips

Hoewel februari vaak nog koud en winters aanvoelt, is het een maand waarin de natuur langzaam ontwaakt en we ons kunnen voorbereiden op het komende voorjaar. Hier zijn enkele handige tuintips om je tuin voor te bereiden op het nieuwe groeiseizoen:

1. Snoeien: Februari is een goede tijd om fruitbomen en struiken te snoeien voordat de sapstroom weer op gang komt. Verwijder dode takken en zorg voor een gezonde vorm en structuur van je planten.

2. Voorzaaien: Begin binnenshuis met het zaaien van bloemen en groenten voor het komende seizoen. Gebruik hiervoor zaaibakjes en potgrond, en zet ze op een warme en lichte plek om te ontkiemen.

3. Bodemvoorbereiding: Controleer de bodemstructuur en voeg organische meststoffen toe om de grond te verrijken. Dit zorgt voor een goede start voor je planten wanneer de temperaturen stijgen.

4. Vogelvoer: Blijf vogels voeren in je tuin, vooral tijdens koude periodes. Zorg voor verschillende voederplekken met voedzaam voer, zoals zaden, vetbollen en pinda’s, om verschillende vogelsoorten aan te trekken.

5. Bescherming: Controleer je planten regelmatig op vorstschade en bescherm ze indien nodig met bijvoorbeeld vliesdoek of stro. Vergeet ook niet om vorstgevoelige planten naar binnen te halen of af te dekken.

6. Tuinplanning: Gebruik deze tijd om je tuinplannen te herzien en eventuele veranderingen of toevoegingen aan te brengen. Denk aan nieuwe borders, paden of zithoeken en maak een plan voor de uitvoering ervan.

Met deze tuintips ben je goed voorbereid op het komende groeiseizoen en kun je optimaal genieten van een prachtige tuin vol leven en kleur. Veel tuinplezier in februari!